ارائه نرخ صادراتی قیر به دلار از سوی بورس کالا، برای حل مشکل رفع تعهد ارزی صادرات قیر که باید به نرخ نیمایی انجام شود، پیشنهادی بود که در کارگروه کمیته حمایت از کسبوکار مطرح و قرار شد سازوکار اجرای آن ارزیابی شود.
آمار معاملات بورس کالای ایران در پنجمین ماه از سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که در این ماه ۱۰ میلیون و ۷۴۷ هزار و ۵۹ تن انواع کالا به ارزش ۱۳۱ هزار و ۶۴۷ میلیارد تومان در بازار فیزیکی دادوستد شد.
رکورد ماهانه حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا از زمان راه اندازی این بازار تاکنون با عبور حجم معاملات از یک تن در مرداد ماه شکسته شد تا رکوردی تاریخی در این معاملات به ثبت برسد. این ابزار مالی بورس کالا توانسته نزدیک به ۳۲ همت نقدینگی را به خود جذب کند.
یک کارشناس حوزه بورس کالا گفت: راه اندازی معاملات گواهی سپرده نقره در شهریور کمک به افزایش عمق و توسعه بازارهای مشتقه کالایی میکند و در آینده تمام فعالان این حوزه به بورس کالا سرازیر خواهند شد.
نایب رییس اتاق ایران گفت: در سالهای اخیر، برحسب نیاز در حوزه معدن سرمایهگذاری واقعی رخ نداده، چون اتفاقات فاجعهباری مثل فاصله بین نرخ دلار نیما با بازار آزاد و قیمتگذاری دستوری باعث خروج سرمایه از این صنعت شده و بخشی از بازارهای رقابتی را نابود کرده است.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: امروز در جلسه شورای عالی بورس، موضوع انتشار اوراق سلف ارزی در بورس کالا مطرح شد و شورا با کلیات آن موافقت کرد. به این ترتیب، شرکتهای صادرات محوری که نیازمند تامین مالی هستند، میتوانند از طریق انتشار این اوراق، در بورس کالا، تامین مالی کنند.
علیرضا صادقی، رییس اداره نظارت بر بورسهای کالایی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به آخرین شرایط از روند توسعه و بازارهای بورس کالا و انرژی گفت: موجودی شمش طلا در انبار در ابتدای سال جاری ۵.۳ تن بود که این رقم تا پایان خرداد ماه به ۷ تن افزایش یافت.
امروز چهارشنبه ۲۰ تیر ماه، تالارهای بورس کالای ایران میزبان عرضه ۷۰۴ هزار و ۱۴۵ تن انواع کالا و محصول هستند. بیشترین عرضه های امروز مربوط به مقاطع فولادی است و ۳۳۷ هزار و ۵۵۹ تن میلگرد، تیرآهن و ورق فولادی در تالار صنعتی روی تابلو می رود.
روز چهارشنبه ۱۳ تیر ماه تالارهای بورس کالای ایران میزبان عرضه ۵۰۵ هزار و ۱۷۲ تن انواع کالا و محصول هستند و عمده محصولات عرضه شده در روز جاری مقاطع فولادی است.
محمدغفوری کارشناس و فعال بازار سرمایه در گفتگو با هفته نامه سرمایه گذاری،راجع به ریزش این روزهای بازار سرمایه و وضعیتی که چند سال اخیر دچار آن شده است، گفت: رغبتی برای خرید به بازار سرمایه وجود ندارد و بیشتر پول های ورود به بازار سرمایه برای نوسان گیری بوده و سرمایه گذاری در بورس 3 سال است که انجام نمی شود.
دولت میبایست با فاصله گرفتن از تصمیمات ناگهانی، سیاستگذاریهای دستوری، خروج از بخشی نگری زمینه را برای افزایش اعتماد عمومی فراهم آورد تا به مرور شاهد تزریق سرمایه به بازار سهام باشیم.